Romania, bucharest
+40 (754) 505 488

CELE MAI BUNE UNIVERSITĂȚI DIN ROMÂNIA

Dacă ai ajuns aici înseamnă că ești interesat să studiezi în cadrul celor mai bune universități din România, iar informațiile acestea te vor face să-ți întărești decizia.

Numărul studenților străini  este în creștere, înca din anul 2016 până în anul 2022, raportul crescând peste 26%. În anul universitar 2021-2022 s-au înregistrat aproximativ 35.000 de strudenți străini și studenți români de pretutindeni, iar cele mai multe locuri au fost alese în cadrul universităților de top din România cu specializările „științe biologice și biomedicale” (medicină veterinară) și „științe sociale”.

România – Localizare și obiective tursitice

România este localizată în estul Europei, fiind învecinată la nord cu Ucraina, la sud cu Bulgaria, la est cu Republica Moldova, la vest cu Ungaria și la sud-vest cu Serbia. Teritoriul actual al României este cuprinsă de o zonă numită „ spațiul carpato-danubiano-pontic”. Țara este înconjurată la nord și la sud de Munții Carpați. Tot în sud se află și fluviul Dunărea, iar în est Marea Neagra.

Obiective turistice

În România vei găsi nenumărate obiective turistice de care te vei putea bucura. Acestea sunt întinse pe tot teritoriul țării, neexistând o zonă sau un oraș în care nu vei găsi ceva care să te fascineze și să te facă să te îndrăgostești de aceasta. Aici vei vedea cascade spectaculoase, saline uimitoare, peisaje impresionante, cetăți și palate de poveste, și multe alte minunății, cum ar fi: Cascada Urlătoarea, Transalpina, Cascada Bigăr, Cetatea Alba Iulia, Castelul Corvinilor, Castelul Bran, Peștera Urșilor, Salina Turda, Vulcanii Noroioși, Biserica Neagră, Palatul Cultural, Palatul Comunității, Palatul Mogoșoaia și o mulțime de alte obicetive care te vor impresiona.

Istoria învățământului în România

Istoria învățământului superior a început la sfârșitul secolului al XVII-lea, atunci când Constantin Brâncoveanu a fondat Academia Domnească de la București în limba greacă. Ulterior, în 1860 s-a înființat Universitatea din Iași, iar în 1864, Universitatea din București.

Învățământul superior din România

În prezent, învățământul superior din România este recunoscut pentru universitățile de prestigiu și pentru modul de predare într-o continuă digitalizare.

Aceste universități de top din România sunt împărțite în diferite facultăți, cu diverse specializări, cum ar fi:  medicina (ex: medicină generală, veterinară și dentară), dreptul ( ex: drept penal, civil, comercial),științele educației ( ex: învățământ preșcolar și primar, pedagogie, etc.), agricultură și științe agricole (ex: agronomie, inginerie agricolă), limbi străini (ex: studii în limbi străine, traducere, etc.), muzică  (ex: interpretare muzicală – instrumente, interpretare muzicală- canto, muzică și artele spectacolului, etc.), științe sociale ( ex: asistență socială, filosofie, istorie, științe politice, etc.) , psihologie (ex: consiliere vocațională, psihoterapie, psihologie judiciară, psihologie clinică, etc.), litere (ex: fenomenele literare și lingvistice, sistemele de organizare și stocarea informației în lumea contemporană, fenomenele artistice și culturale, etc.) sport ( ex: educație fizică și sportivă, sport și performanță motrică, kinetoterapie și motricitate specială, etc. ). Acestea au fost doar câteva dintre specializările din topul universităților de top din România, dar dacă acestea ți-au atras atenția, este un semn bun. 

Universități din România și orașele

Știm cât de greu este să îți alegi și să te înscrii într-o universitate, mai ales când este departe de casă, dar noi suntem aici să îți prezentăm și să te ajutăm să iei una din cele mai importante decizii din viață ta, oferindu-ți toate informațiile necesare. În plus, îți vom pune la dispoziție și câteva informații despre orașele în care se regăsesc universitațile.

Universitățile de top din România sunt împărțite în mai multe orașe din țară. Mai jos ți-am pregătit o lista cu 10 universități românești și orașele în care se află. De asemenea ți-am oferit și informații generale despre fiecare pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere.

București

București este capitala României, fiind cel mai mare și vechi oraș din țară, plin cu obiective turistice. Chiar dacă alegi să vizitezi un muzeu sau dacă doar te plimbi pe străzile din inima capitalei, vei rămâne impresionat de arhitectura clădirilor, de parcuri și de multe altele. Nu vei avea timp să te plictisești deloc aici, fie zi sau noapte. Aici îți vei crea amintiri minunate și vei avea parte de o educație de înaltă calitate în cadrul celor mai bune universități din București.

 

study in romania

Universitatea din București

Universitatea din București, cunoascută și după numele prescurtat UB sau UniBuc, este a două instituție de învățământ superior din țară, fondată în anul 1864. Este formată din 19 facultăți cu diferite forme de învățământ și de programe de studiu.

Anual, la Univeristatea București se înscriu 34.000 de studenți, unde 1300 de studenți îi așteaptă cu brațele deschise.

Universitatea din București face parte din clasamentul universităților din România. Este căutată, atât de studenții români, cât și de cei străini, datorită domeniilor variate pe care le oferă și a serviciilor (cazare, tabere, burse, cantină, acces la biblioteca, etc.) .

Universitatea din București colaborează cu instituții academice, companii private și organizații neguvernamentale din țară și din străinătate.

Academia de Studii Economice din București

Fondată în anul 1913, Academia de Studii Economice din București, recunoscută și că ASE, este situată în inima capitalei, și se află în topul universităților din București, cu o vechime de peste 110 ani. Modul de predare, mediul de învățământ, dar și deschiderea internațională atrage aproximativ 700 de studenți din țările non-UE, în cadrul celor 13 facultăți cu specializări diferite.

Cursurile se predau în limba română, engleză, germană și franceză. Pentru studenții doritori, Academia de Studii Economice le pune la dispoztie un an pregătitor de limba română, cu predare în limba engleză.

Fiind una  dintre cele mai bune universități din România, Academia de Studii Economice oferă cazare și câteva servicii de care te poți folosi ( săli de sport, cabinete medicale, cantine, burse, etc.)  și un centru de consiliere și orientare în carieră dacă simți nevoia de un sprijin.

Aflându-se în topul universităților românești, Academia de Studii Economice nu a ratat șansă de a se clasifică pe poziția 801-1000 la nivel global, conform Timesc Higher Education World University Rankings, ediția 2024.

Cluj Napoca

Aflată în inima Transilvaniei, Cluj Napoca este un oraș de poveste. Este considerat unul dintre cele mai frumoase și importante orașe din România, impresionând atât cu peisajele sale, cât și prin arhitectura care îți vor tăia răsuflarea

Universitatea Babeș-Bolyai

Fondată în anul 1581, dar înființată oficial în anul 1959, sub numele de Universitatea Babeș-Bolyai, este printre cele mai bune universități din România, având peste 40.000 de mii de studenți. Această universitate este printre cele mai accesibile pentru studenții străini, rata de succes la admiterile anuale fiind de 90%-100%. Universitatea are o gamă largă de facultăți, împărțite în școli academice, având diferite forme de învățământ și programe de studiu.

Alba Iulia

Alba Iulia face parte din județul Alba , și este orașul cu cea mai mare importanță istorică din România, fiind anual vizitat de mii de turiști care admiră clădirile și peisajele acestui oraș minunat. Dacă alegi să studiezi într-una dintre universitățile de top din România, dar vrei în același timp să fii într-o zonă liniștită, atunci este cel mai bine să alegi orașul Albă Iulia.

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Înființată în anul 1991, Universitatea „1 Decembrie 1918” este printre cele mai importante din lista universităților românești.

Aceasta nu este recunoscută doar în rândul studenților pentru gama diversificată de programe pe care le oferă. Universitatea este cunoscută și după numele ei care reprezintă o embla istorică, deoarece pe dată de 1 decembrie 1918 este ziua în care a avut loc unirea Transilvaniei cu România, fiind considerată „Ziua Națională a României”.

Universitatea „1 Decembrie 1918” este formată din 5 facultăți cu specializări diferite, cu toate formele de învățământ și programele de studiu. Iar în plus, universitatea oferă servicii academice, cât și non-academice cum ar fi: cazare, bibliotecă, săli de sport, burse, etc.

Iași

Iași este municipiul de reședința al județului cu aleși nume, în trecut fiind fosta capitală a Moldovei și a României. Acest oraș face parte din lista orașelor populate turistic din România, fascinând pe toată lumea cu profunzimea istorică pe care o prezintă.

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Universități de top în România sunt multe, dar nici una nu se compară cu prima instituție de învățământ superior din țară, fondată de Alexandru Ioan Cuza în anul 1860. Universitatea găzduiește peste 25.000 de studenți, peste 700 cadre didactice și are colaborări internaționale cu peste 600 de universități din străinătate.

Universitatea este formată din 14 facultăți cu domenii variate, de la științe umaniste la științe exacte, cu toate formele de învățământ și programele de studiu. Universitatea oferă cazare studentilor, numărul locurilor disponibile fiind unul mare (peste 4000 de locuri în complexurile universității). Iar în plus universitatea oferă și o serie de facilități de care vei putea beneficia pe parcursul anului universitar: tabere studențești, burse, laboratoare, acces la bibliotecă, etc. Se știe deja că face parte din cele mai bune universități din România, dar Universitatea „Alexadru Ioan Cuza” este situată și pe locul 435 din Europa și pe locul 1171 din lume.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași

Fondată în anul 1879, sub o altă denumire, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași este o instituție de învățământ superior de stat, cu o structură modernizată. Face parte din lista universităților românești cu specializarea în medicină. Este formată din 4 facultăți, cu 10 domenii diferite și cu predare în limba română, engleză și franceză.

Universitatea oferă facilități non-academice studenților pentru a le oferii un parcurs mai ușor în anii de studiu: bufet studențesc, transport gratuit, burse de toate felurile, servicii medicale, etc. 

Ploiești

Ploiești este municipiul de reședință al județului Prahova, făcând legătura între capitala București, Transilvania și Moldova, cu acces direct spre Calea Prahovei.

study in romania

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, cunoscută și sub denumirea de UPG, a fost înființată în anul 1948, iar în anul 1993 și-a primit numele oficial, pe care îl poartă cu mândrie încă de pe vremea aceea. Este formată din 11 facultăți și 7 departamente, în diferite domenii, având toate programele de studiu. Serviicile academice și non-academice nu lipsesc nici ele, studenții având aici parte de acces la biblioteca, cantină, baza sportivă, cazare, burse, etc.

Brașov

Municipiul de reședință cu același nume al județului Brașov, este un oraș cunoscut pentru peisajele sale impresionante și prentru arhitectura sa diversificată. Acest oraș atrage turiști de peste tot din lume.

Unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice este stațiunea Poiana Brașov.

Universitatea Transilvania din Brașov

Universitatea Transilvania din Brașov, cunoscută și sub denumirea de UNITBV, face parte din universitățile românești renumite, având anual peste 20.000 de studenți dintre care aproximaxiv 550 sunt străini. Există și aproximativ 690 de cadre didactice care sunt preocupate cu performanță academică a studenților. Universitatea este formată din 18 facultăți cu specializări diferite și cu programele de studiu licență, masterat și doctorate. Universitatea este clasată printre cele mai bune universități din România, deoarece contribuie și la dezvoltatea personală a studenților, oferindu-le programe de schimb de experință, burse, cazări, cluburi studențești, activități sportive, etc. 

Timișoara

Situat în județul Timiș, orașul Timișoara este un centru economic și istoric important pentru România, având și cele mai multe clădiri istorice declarate monumente, pe care le poți observa într-o simplă plimbare. Obiectivele turisitice sunt și ele nenumărate, iar peisajele te vor impresiona

Universitatea de Vest din Timișoara

Universitatea de Vest din Timișoara sau UVT, cum mai este cunoscută de studenți,  a fost fondată în anul 1962,  fiind una dintre universitățile românești remarcabile. Instituția de.

învățământ superior este formată din 11 facultăți cu o varietate de specializări și cu toate programele de studiu și formele de învățământ. Atenția universității este axată pe dezvoltarea profesională și personală a studenților români și străini, oferindu-le toate serviciile necesare: tabere studențești, cazare, acces la bibliotecă, participarea la programul Erasmus, etc.

study in romania

Tu știi cum să îți alegi facultatea?

Este important să știi cum îți place să-ți petreci timpul sau ce hobby-uri ai, pentru că asta este cel mai important pas când vrei să îți alegi o facultate. Cu ajutorul nostru vei găii cele mai bune universități din România, cu diferite specializări, unde te vei dezvolta și îți vei exersa aptitudinile.

Dacă eșți o fire mai comunicativă, care dorește să ajute oamenii, și ai o pasiune pentru citit, atunci ar trebui să te interesezi despe facultățile cu domenii în: psihologie, litere, comunicare, istorie sau jurnalism. Aceste facultăți se regăsesc în lista universităților din România

Dacă ești pasionat de finanțe atunci ar trebui să urmezi o facultate din cadrul Academiei de Studii Economice din București (ASE) care face parte din cele mai  bune universități din București.

Dacă te consideri o persoană cu gadire logică, ești pasionat de cercetare și mereu în căutare de lucruri noi, atunci ar trebui să te intereseze o facultate cu specializare în științele exacte, cum ar fi: inginerie, medicină, chimie, biologie, matematică și informatică.

Este important că viitorii studenți să aleagă una dintre universitățile din România, care să se potrivească cel mai bine nevoilor și pasiunilor lor, având o experiență educațională de neuitat.

Intenția noastră este să ajutăm pe cât posibil studenții străini, oferindu-le tot sprijinul necesar pentru a reuși să ajungă la una dintre universitățile de top din România.

Universitățile din România se remarcă prin modul de predare digitalizat și prin profesori dedicați care îi susțin pe studenți în dezvoltarea personală și le oferă un parcurs academic orientat spre viitor.